Reistips

Rondje om het Comomeer met de auto

Tijdens mijn stedentripje naar Milaan ben ik als dagtripje naar het Comomeer geweest. Dit was natuurlijk maar één dag en het weer was helaas niet al te best. Als snel wist ik dat ik hier eens terug wilde komen. Wij verbleven twee nachtjes in Gera Lario bij Albergo Lario. Niet het meest bekende dorpje maar wel heerlijk rustig om vanuit hier het Comomeer te ontdekken!

Toen wij aankwamen was het erg zonnig maar toen we de volgende dag wakker werden kwam het helaas met bakken uit de lucht. Ons plan was om met de Veerboot vanuit Domaso te gaan maar dit hebben we letterlijk en figuurlijk maar even laten varen. We hebben de auto gepakt en zijn zo naar de verschillende dorpjes gegaan. Wij waren nog aan het begin van de vakantieperiode maar tussen sommige dorpjes stond het al best wel vast. Gelukkig was het verder goed te doen en zijn we in een dag een rondje om het hele Comomeer heen gereden (150km!). Eerlijk is eerlijk: ik was liever met de boot gegaan maar de uitzichten vanuit de auto waren ook prachtig! Hieronder lees je over de stops die wij gemaakt hebben.

Stop 1: Mennagio

We begonnen in Mennagio, een prachtig stadje met een mooi uitzicht over het meer. Je hebt hier ook verschillende winkeltjes en restaurantjes. Ook kun je Villa Charlotta bezoeken, waar je door de tuinen en het museum kunt wandelen. Hier zijn wij helaas niet geweest maar dit schijnt wel heel mooi te zijn.

Stop 2: Argegno

Onze tweede stop was Argegno. We stopten hier omdat we het er mooi uit vonden zien en dat was helemaal waar. Klein maar fijn om even door de smalle straatjes heen te wandelen.

Stop 3: Como

Ik was natuurlijk al eens eerder in Como geweest en hier is het meeste te doen. Je vindt hier onder andere:

  • De kathedraal van Como (Cattedrale di Santa Maria Assunta);
  • Piazza Cavour. Dit is het belangrijkste plein van Como. Je vindt hier veel restaurantjes, winkeltjes en historische gebouwen;
  • Funicolare Como-Brunate: met het treintje ga je naar boven en geniet je van een prachtig uitzicht over de stad Como en over het meer. Bovenop vind je het charmante dorpje Brunate waar je winkeltjes/restaurantjes vindt. Wij betaalden voor een retourtje 6 euro en vonden dit het zeker waard!;
  • Villa Olmo;
  • Maak vanuit hier gemakkelijk een boottochtje naar bijvoorbeeld Mennagio of Varenna;
  • Veel winkeltjes en restaurantjes. In Como vind je echt veel leuke Italiaanse straatjes en het leeft hier enorm!

Stop 4: Varenna

Onze laatste stop was Varenna. Dit stadje vond ik het leukste van allemaal. Ieder straatje was fotogeniek! Leuk om te doen in Varenna:

  • Villa Monastero: Dit is een prachtig landhuis met een uitgestrekte tuin direct aan het meer. De tuinen zijn gevuld met exotische planten en bieden een spectaculair uitzicht op het meer.
  • Castello di Vezio: Maak een korte wandeling vanuit Varenna naar het nabijgelegen Castello di Vezio. Dit middeleeuwse kasteel biedt een panoramisch uitzicht over het Comomeer en de omliggende bergen.
  • Fiumelatte: Maak een wandeling hier naartoe bekend om de gelijknamige rivier (Fiumelatte) die hier in de lente vanuit een grot stroomt.
  • Wij vonden het ook heerlijk om door de straatjes te wandelen, te genieten van een ijsje en het uitzicht over het meer!

Op mijn Instagram vind je nog meer leuke tips! Door het boeken via een van de linkjes help je mij mijn blog te onderhouden en dat vind ik natuurlijk erg fijn!