Reistips

Wat te doen in Hasselt? 8 leuke tips!

In de herfstvakantie van 2023 zijn wij twee nachtjes naar Hasselt geweest. Wij waren niet eerder in deze stad geweest en wisten ook niet zo goed wat we ons hierbij voor moesten stellen. Gent, Antwerpen, Brussel etc. hoor je namelijk toch een stuk vaker als stedentipje in België. Wij vonden Hasselt een fijne stad voor twee nachtjes. Alles zit dicht bij elkaar en is op loopafstand. Benieuwd wat wij gedaan hebben? Lees dan even verder!

1. Overnachten bij B&B Hotels

Op uitnodiging hebben wij overnacht bij B&B Hotels in Hasselt. B&B Hotels heeft verschillende soorten kamers die allemaal erg modern en ruim zijn. De auto kun je parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Wat wij ideaal vonden, is dat dit hotel middenin het centrum zat zonder dat je daar last van had. Op loopafstand vond je verschillende pleinen, bezienswaardigheden, winkels en restaurantjes. Wij hadden er ook ontbijt bij en dit was erg lekker.

2. Bezoek de Japanse Tuin

In ongeveer 20 minuutjes wandel je vanuit het centrum naar de Japanse tuin. Je kunt ook met het OV gaan of de auto pakken en daar op de parkeerplaats parkeren. Een ‘normaal’ toegangskaartje kost 6 euro. De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa. Je beleeft hier echt de Japanse cultuur. Wij vonden het heerlijk rustig en hebben door deze tuinen gewandeld. Prachtig om alle herfstkleuren op te zien komen alhoewel ieder seizoen natuurlijk haar eigen charme heeft. Toen wij er waren stond er ook een busje waar je hapjes/drankjes kon kopen. Voor 50 cent kun je Koikarpervoer kopen en de vissen voeren. Dit is natuurlijk leuk om te doen! Vaak zijn er in bepaalde periodes ook evenementen. Toen wij er waren, was het jaarlijkse chrysantenfestival. Op de website kun je terugvinden wat er in welke periode te doen is.

3. Ga streetart spotten

In Hasselt is er meer streetart te vinden dan je zou denken. Download de app: ‘Street Art Cities.’ Op deze app zie je precies waar je in de stad de street art kunt vinden. Je kunt er dan zelf naartoe wandelen en er een leuke wandeling van maken!

4. Wandel naar het Kadettenplein

Via een steegje wandel je naar het Kadettenplein; een rustig (onbekend) binnentuintje met wat bankjes. Je kunt hier onder andere komen door langs de Dille & Kamille te wandelen. Wat een mooi steegje en pleintje!

5. Bezoek een van de vele winkels en wandel door de straatjes

In Hasselt kun je heel goed shoppen! Er zijn een aantal winkelstraten. Naast de grote en bekende winkelketen vind je ook verschillende kleine boetiekjes. Ook kochten wij echt Hasselts speculaas en gingen we langs de chocolaterie. Het is leuk om door de verschillende straatjes te wandelen. Ga ook even naar de ‘Grote Markt,’ aan dit plein grenzen veel restaurants en winkels.

6. Bewonder de Sint Quintinus kathedraal

Deze gotische kerk met latere barokke elementen is meestal open voor publiek. Mooi om hier even binnen te wandelen en rond te kijken.

7. Wandel langs het stadhuis

Het stadhuis van Hasselt heeft een bijzondere architectuur en dit moet je even gezien hebben. Als je de foto hieronder ziet dan snap je vast waarom…

8. Bezoek een van de vele restaurantjes

In Hasselt zijn er meer dan genoeg restaurantjes dus het was nog moeilijk kiezen.

De eerste avond zijn wij gaan eten bij ‘The Burgery.’ Een burgerzaak met een strak interieur. Vooral de plantenwand vonden wij erg tof. De burgers waren goed en de toetjes ook erg lekker!

De tweede avond hebben wij bij ‘Botanique’ gegeten. Je eet hier street food en drinkt de lekkerste cocktails. De inrichting is erg tof en je vind (ook hier!) veel planten binnen. Er was zelfs een disco wc, wat wil je nog meer?!

Op mijn Instagram vind je nog meer leuke tips! Door het boeken via een van de linkjes help je mij mijn blog te onderhouden en dat vind ik natuurlijk erg fijn!