Reistips

Anderhalve dag in het bruisende Dublin!

Afgelopen voorjaarsvakantie kozen wij ervoor om onze overstap in Dublin toch wat langer te laten duren dan een paar uurtjes. We verbleven uiteindelijk anderhalve dag in Dublin! In deze anderhalve dag hebben wij alles kunnen zien wat we graag wilden zien. Dublin is een leuke en compacte stad en als je van een drankje houdt dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder heb ik 14 tips voor je verzameld.

1. Wandel door Dubh Linn Gardens

Deze tuinen bevinden zich achter het Dublin Castle en zijn gratis te bezoeken. Het is hier echt heerlijk rustig en je hoort de vogeltjes fluiten! Toen wij hier waren begon alles net een beetje te bloeien en scheen het zonnetje, heerlijk! Wij hebben op een bankje heerlijk een broodje gegeten en je hebt uitzicht op het kasteel. Ook kun je gelijk een gratis bezoekje brengen aan het Chester Beatty museum.

2. Shop je souvenirtjes bij de George’s St. Arcade

George’s Street Arcade is een historische overdekte markt en het is een van de oudste en meest iconische markthallen van het land. Je vindt hier diverse winkels en kraampjes, maar ook een aantal eetgelegenheden, waaronder cafés, bakkerijen en restaurants. Wij vonden het leuk om hier rond te wandelen en liepen daarna ook over George’s Street: een van de bekendste winkelstraten van Dublin. Hier vonden we ook een aantal leuke boetiekjes.

3. Ha’Penny Bridge

Deze brug is een iconische plek voor Dublin: de brug kreeg zijn naam vanwege de tol die vroeger moest worden betaald om over te steken, namelijk een halve penny (of ha’penny). Je hebt uitzicht op de rivier de Liffey en de omliggende gebouwen.

4. Drink een drankje in de het Temple Bar district

Het Temple Bar District is een bruisende wijk. Het staat bekend om zijn levendige sfeer, kleurrijke gevels, smalle straatjes en talloze pubs, restaurants en kunstgalerijen. Je vindt hier veel traditionele Ierse pubs met livemuziek en als je van een drankje houdt kun je in deze wijk ook een van de vele clubs bezoeken. Toen wij op zaterdagmiddag hier aankwamen was het al erg gezellig (;

5. Bewonder Christ Church Cathedral

De Christ Church Cathedral is een van de oudste en meest historisch belangrijke kathedralen van het land. De Church Cathedral heeft een rijke geschiedenis en is verbonden met vele belangrijke gebeurtenissen in de Ierse geschiedenis. Het diende als een belangrijk religieus centrum tijdens de middeleeuwen en was het toneel van kroningen, koninklijke bruiloften en begrafenissen. Koop hier je toegangsbewijs

6. Lunch bij Powerscourt Townhouse Centre

Dit historisch winkelcentrum is gevestigd in een prachtig Georgiaans herenhuis. Je vindt hier meer dan 40 verschillende winkeltjes en een aantal leuke eet gelegenheden. Wij vonden het binnenplaatsje met alle planten erg tof!

7. Wandel over de campus van Trinity College

Trinity College Dublin is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van Ierland. Een van de meest populaire attracties van Trinity College is de Old Library, die de beroemde ‘Book of Kells’ herbergt. Book of Kells is een prachtig geïllustreerd middeleeuws manuscript dat wordt beschouwd als een van de grootste schatten van Ierland en een meesterwerk van de vroegchristelijke kunst. (Bezoek Book of Kells)

Je kunt over de campus wandelen en de gebouwen bekijken. Het bekendste gebouw op de campus is de Campanile, een klokkentoren die vaak wordt geassocieerd met de universiteit.

8. Maak een leuke foto bij The Umbrellas op Anne Street

Een leuk straatje om even mee te pakken voor je Instagram foto’s!

9. Bezoek Saint Patrick’s Cathedral en de zondagsmarkt

De Saint Patrick’s Cathedral is een van de belangrijke kathedralen van het land. Het is gewijd aan Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland. Het interieur van de kathedraal is indrukwekkend, met gewelfde plafonds, monumentale graven en een prachtig altaar. Koop hier je tickets

Toen wij er waren was er ook een klein marktje. Het stelde niet zoveel voor maar het was leuk om hier even te kijken.

10. Wandel door het mooie St. Stephen’s Green

Oorspronkelijk werd dit park aangelegd als een privétuin voor de omringende herenhuizen. Het park werd later opengesteld aan publiek. Je ziet dat veel locals gebruikmaken van dit park middenin de stad en in de zomer zal het hier aardig druk zijn!

11. Winkel bij Stephen’s Green Shopping Centre

Vernoemd naar het park, vind je aan de overkant dit grote winkelcentrum. Hier vind je zowel winkels als eet- en drinkgelegenheden.

12. Bezoek de General Post Office

De General Post Office (GPO), gelegen aan O’Connell Street, is een van de meest iconische gebouwen van Ierland en speelde een centrale rol in de Ierse geschiedenis (De GPO heeft een diepgaande historische betekenis vanwege de Paasopstand van 1916, een belangrijke mijlpaal in de strijd voor de Ierse onafhankelijkheid). Tegenwoordig is de General Post Office nog steeds in gebruik als postkantoor en bezoekers kunnen het historische gebouw verkennen en meer te weten komen over zijn rol in de Ierse geschiedenis door middel van tentoonstellingen en rondleidingen.

13. Shoppen op Grafton Street

Als je lekker wilt shoppen dan moet je hier zijn! Naast winkelen staat Grafton Street ook bekend om de straatoptredens. Talloze straatmuzikanten, artiesten en entertainers trekken dagelijks de straat op, het hier dan ook behoorlijk druk! Ik maakte onderstaande foto bij de Marks and Spencer in deze straat, plaatje toch!

14. Neem deel aan een rondleiding bij Guinness Storehouse

Een rondleiding bij het Guinness Storehouse mag je natuurlijk absoluut niet missen. (Wij konden dit helaas niet doen). Het Guinness Storehouse biedt een ervaring waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis, tradities en ambachtelijke kunst achter Guinness. Ik heb hier veel goede verhalen over gehoord! (Koop hier je kaartjes!)

Ook leuk: Irish Whiskey Tour

Wat wij helaas niet konden doen & dagtrips

Wat wij helaas niet konden doen, was een bezoekje brengen aan de Kilmainham Gaol gevangenis (een belangrijk historisch monument vanwege zijn rol in de Ierse geschiedenis). Tegenwoordig kun je meegaan met een rondleiding maar let er wel op dat je je kaartjes ver van te voren koopt!

Wist je dat je vanuit Dublin ook leuke dagtrips kunt ondernemen? Hier hadden wij helaas te kort de tijd voor maar ik zet ze hieronder even voor jullie op een rijtje:

Hoe kom je in Dublin?

Wij vlogen met Ryanair naar Dublin vanuit Amsterdam. Dit is ongeveer 1,5 uur vliegen. Als je T1 of 2 uitloopt dan vind je onder andere de Dublin Express. Deze bus brengt je naar een halte in de buurt van je hotel en ze kijken graag met je mee. Dit was 28 euro voor ons samen heen en terug. Ik vond dit wel aan de prijzige kant maar omdat wij kort de tijd hadden was het fijn dat we snel in de stad konden zijn. Je kunt ook de normale bus pakken en bent dan vast en zeker een stuk goedkoper uit!

Waar verbleven wij?

Wij verbleven bij Premier Inn Dublin City Centre ( North Docklands) hotel. Wij betaalden hiervoor 47 euro per nacht, per persoon met ontbijt. Dit is in Dublin wel een echte budgetoptie. Vanuit dit hotel was het ongeveer 40 minuten lopen naar de stad. Wij vinden het altijd leuk om rond te wandelen en om ons heen te kijken maar als je hier iets minder zin in hebt dan kun je ook met het OV gaan.