Reistips

10 tips voor het Belgische Gent

Wij zijn in de zomervakantie een paar dagen naar het mooie Gent geweest! Aan een paar dagen heb je genoeg in deze historische hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen.

1. Koop een CityCard bij aankomst

Wij besloten om een CityCard te komen bij aankomst in Gent. De voordelen? 1: Toegang tot alle Gentse bezienswaardigheden, monumenten en musea. 2: Gratis gebruik van de (water)tram, bus, fiets en boot. 3: Gratis naar alle (tijdelijke)tentoonstellingen in de Gentse musea. Wij kochten de kaart bij het infokantoor ‘ Visit Gent’ en dit kan ik echt aanraden.

2. Vaar op een rondvaartbootje door Gent

Met de CityCard hebben wij een rondvaart met gids gedaan door Gent. Leuk om op deze manier alles over de stad te horen. De rondvaartbootjes zijn niet te missen in de stad!

3. Bezoek het graffiti straatje

Het Werregarenstraatje in Gent is de plek voor straatkunstenaars. Dit straatje staat bekend om zijn levendige graffiti en street art. Omdat graffiti en street art vaak tijdelijk zijn, veranderen de kunstwerken in het Graffitistraatje ook regelmatig. In tegenstelling tot veel andere steden waar graffiti vaak illegaal is, is het Graffitistraatje in Gent een legale graffitizone (als je je maar aan de regels houdt). Leuk om doorheen te wandelen en wat foto’s te maken!

4. Bezoek Belford en geniet van het uitzicht over Gent

Het Belfort (erkend als UNESCO Werelderfgoed) is de middelste toren van de beroemde torenrij in Gent, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Het Belfort van Gent speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Gent. Wij zijn met de trappen naar boven gegaan en het uitzicht over Gent (op ongeveer 65 meter hoogte) was echt waanzinnig!

5. Bezoek de burcht: ‘Het Gravensteen’

Een bezoek aan het Gravensteen (Middeleeuws kasteel) geeft je een volledig beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Het kasteel staat bekend als een van de best bewaarde middeleeuwse burchten in Europa. Je kunt gebruik maken van een audiotour die is ingesproken door een Vlaamse comedian. Op deze manier krijg je alle informatie over de geschiedenis van Gravensteen.

6. Bezoek de plantentuin Universiteit Gent

Met een oppervlakte van 27.500m² biedt de Gentse Plantentuin plek voor meer dan 10.000 plantensoorten van over de hele wereld. Deze plek wordt gebruikt als een wetenschappelijk onderzoekscentrum. Er is een grote buitentuin maar er zijn ook serres binnen om te bezoeken. Wij vonden de plantentuin mooi opgezet en zeker een bezoekje waard.

7. Maak de mooiste foto’s op de St. Michielsbrug

Welke kant je ook op kijkt: alles is mooi vanaf deze brug! De brug biedt een prachtig uitzicht op de Korenmarkt. De perfecte plek om dus even een leuke foto te maken.

8. Huur fietsen

Wij kozen ervoor om een dag fietsen te huren. In Gent kun je goed fietsen en dit zit ook bij de CityCard in. Leuk om Gent vanaf de fiets te verkennen!

9. Bezoek de Sint-Baafskathedraal

De Sint-Baafskathedraal is de oudste parochiekerk in het levendige hart van Gent, hij is niet te missen. Een van de meest bekende kunstwerken binnen de Sint-Baafskathedraal is het stuk “Het Lam Gods”

10. Eet een gebakje bij Julie’s house

Wij besloten om voor een theetje met een gebakje te gaan in dit schattige tentje. Echt een aanrader!

Onze reis

Wij verbleven in The Mansion Heirloom. In een mooi karakteristiek pand vind je dit ‘self check-in’ hotel. Het hotel lag op een zeer centrale locatie en je kunt hier ook gelijk ontbijten, ideaal! We reden naar Gent met de auto, voor ons zo’n 2 uur rijden.

Op mijn Instagram vind je nog meer leuke tips! Door het boeken via een van de linkjes help je mij mijn blog te onderhouden en dat vind ik natuurlijk erg fijn!